Përshkrim i shkurtër
Sistemi i Menaxhimit të Sigurisë Ushqimore ISO 22000 është certifikimi më i lart ndërkombëtar që mund të arrihet në lidhje me sigurinë ushqimore.
Çfarë përfitimesh do të sjellë për biznesin apo organizatën?
Sistemi i Menaxhimit të Sigurisë Ushqimore, përshkruan atë që i nevojitet një organizate për të demonstruar se është e aftë të kontrollojë të gjitha llojet e rreziqeve ushqimore, duke siguruar kështu që ushqimi të jetë i sigurt për konsum. Përfitimet kyçe të tij:
- Një standard global, i qartë dhe i auditueshëm që ofron mundësinë për të bashkuar në një kuadër të vetëm gjithë pjesët e Sistemit të Menaxhimit të Sigurisë Ushqimore (FSMS);
- Provon angazhimin ndaj kënaqësisë së konsumatorëve;
- Përputhshmëri me kërkesat statutore dhe rregullator;
- Përmirëson imazhin e kompanisë;
- Harmonizohet me sistemet e tjera të menaxhimit (ISO 9001, ISO 14001 etj);
Parimet e standardid
Standardi mbulon çdo hap përgjatë zinxhirit të prodhimit dhe furnizimit, nga prodhimi dhe përgatitja e produkteve shtazore deri te prodhimi i materialit të paketimit, transporti dhe tregtia e produkteve ushqimore.
Standardi i Sistemeve të Menaxhimit të Sigurisë Ushqimore funksionon bazuar në disa parime:
- Kryerja e analizës së rrezikut;
- Përcaktimi i Pikave Kritike të Kontrollit;
- Përcaktimi i Kufijve Kritikë;
- Përcaktimi i sistemit për vëzhgimin e analizave në CCP;
- Përcaktimi i veprimeve korrigjuese.;
- Këto studime janë aplikimet që duhet të kryhen nëse procedurat e monitorimit tregojnë se një CCP e caktuar nuk është nën kontroll;
- Përcaktimi i procedurave të verifikimit;
- Qëllimi i këtyre procedurave është të tregojnë se sistemi është kryer në mënyrë korrekte;
- Përgatitja e parimeve sipas procedurave dhe shënimeve;
Na kontaktoni
Na kontaktoni në numrin +355 68 20 55 700 ose nëpërmjet e-mail në info@e-cert.al dhe personeli ynë do të jetë në dispozicionin tuaj për t’ju dhënë informacione të mëtejshme.